Betonboren

Wanneer u in uw woning, bedrijfspand of kantoorpand nieuwe leidingen wilt laten plaatsen of deze wilt laten voorzien van bijvoorbeeld plafondlampen is een betonboring nodig. Betonboren is een intensieve en nauwkeurige klus die de nodige vakkundigheid en ervaring vereist. Op deze pagina leest u onder andere welke gereedschappen wij gebruiken, in welk soort materialen wij kunnen boren en natuurlijk leest u waarom Betonboorder 24/7 de beste keuze is voor uw project. 

Betonboringen en de verschillende toepassingen

In welke situaties is een betonboring nu eigenlijk van toepassing? We begrijpen dat u hier misschien (nog) geen idee van hebt. Enkele voorbeelden waarbij een betonboring met een diameter van 4 tot 350 millimeter van belang is:

 • Het aanleggen van een (vernieuwd) afzuigsysteem in uw keuken, toilet of badkamer (of elders in uw woning);
 • Het nieuw monteren van plafondlampen;
 • Het aanleggen van ventilatieroosters in uw woning of bedrijfspand;
 • Talloze andere situaties, wij denken altijd met u mee en verzorgen advies op maat.
Betonboren door erkende specialist

Waarom u kiest voor Betonboorder 24/7

We zijn een ruim ervaren betonboorbedrijf met meer dan twintig jaar ervaring door geheel Nederland. Talloze betonboringen hebben wij succesvol mogen uitvoeren en vele tevreden klanten gingen u voor. Wat de reden is voor onze hoge klanttevredenheid leest u in onderstaande punten.

Wij werken met goed gereedschap en geavanceerde apparatuur

Onze specialisten boren met behulp van de juiste boren door alle soorten beton en gesteente. Wij werken met diamantboren. Diamant is een van de hardste stoffen ter wereld en is daarom zeer goed geschikt om in beton te boren. Gasbeton, gewapend beton, natuursteen, asfalt en metaal kunnen ook doorboord worden met een diamantboor.

Het is afhankelijk van het project welke soort boormachine nodig is, maar wij zijn in het bezit van vrijwel alle soorten boormachines. Denk hierbij aan elektrische en hydraulische machines, maar ook op lucht aangedreven boormachines.

Wij betonboren met zowel water als stroom

Bij het boren van beton kan hitte ontstaan. Om de boren te koelen gebruiken we water. Wanneer nodig gebruiken we voor deze koelte een koelwaterafzuiging om eventuele waterschade te voorkomen. Is er op de locatie van uw project geen stroom aanwezig? Dan verzorgen wij een aggregaat om toch onze professionele werkwijze te kunnen volgen. We verzoeken u vriendelijk vooraf aan ons kenbaar te maken of er wel of geen elektriciteit aanwezig is op de locatie waar de boring(en) gaan plaatsvinden.

Betonboorder 24/7 is klantgericht

Onze hoge klanttevredenheid hebben we te danken aan onze klantgerichtheid. We vinden het belangrijk om goed en transparant contact met u te hebben. We zijn bereikbaar voor onze klanten; voor, tijdens én na oplevering van het project. Uw wensen zijn voor ons de leidraad voor het project, we denken daarin zoveel mogelijk met u mee!

Netjes en vakkundig

We begeleiden uw project van A tot Z, zodat u zoveel als mogelijk ontlast wordt. Onze gediplomeerde medewerkers voeren de betonboring vakkundig uit en zorgen ervoor dat het puin na de boring voor u wordt afgevoerd. Het opruimen van overig stof en eventuele watersporen wordt door onze medewerkers verzorgd.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Bij betonboorbedrijf Betonboorder 24/7 ontvangt u een vrijblijvende offerte binnen 24 uur. Bij ons is "vrijblijvend" dan ook echt vrijblijvend. U ontvangt een offerte per email en u bepaalt zelf of u de werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Wij boren in alle soorten gesteente

Het boren van beton is een specialisme waarin onze medewerkers gelukkig ruime ervaring hebben. Deze ervaring in combinatie met onze moderne gereedschappen en geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat wij het mogelijk maken om betonboringen te verzorgen in alle soorten gesteente.

Iedere materiaalsoort vergt een andere werkwijze en techniek. Wij beheersen al deze verschillende technieken. Gewapend of onbewapend beton, gepolijst of ongepolijst beton, voorgespannen beton of niet voorgespannen beton, asfalt; onze vakmensen kunnen zich prima uit te voeten met het boren van al deze soorten gesteente.

Betonboren voor een stalen kern

Welke soorten gereedschappen onze specialisten gebruiken

Het kan per soort klus verschillen met welk soort boormachine we te werk gaan. Dit is afhankelijk van het soort klus, hoe groot of klein de te boren gaten moeten worden en het materiaal waar in geboord moet worden. We leggen u hieronder uit met welk soort boormachines wij werken:

 • Door lucht aangedreven machines
  Sommige boormachines werken op luchtdruk, omdat deze worden aangedreven met een compressor. De druk wordt door de compressor opgevoerd, waardoor de boor op een zeer krachtige manier het beton of gesteente wordt ingehamerd. Wanneer het een klus betreft waar op de millimeter nauwkeurig moet worden gewerkt, is deze soort boormachine niet bruikbaar.
 • Elektrische machines
  Een elektrische boormachine wordt gebruikt voor kleinere en niet te groot te boren gaten. Dit noemen we een diamantboor. Diamantboren zijn handzame machines die vrij nauwkeurig kunnen boren. Ook is deze machine makkelijk mee te nemen vanwege zijn compactheid. Voor fijner werk is deze machine dus zeker geschikt, maar vergeleken met andere soorten boormachines is de diamantboor wel het minst krachtig.
 • Hydraulische machines
  Deze soort boormachine werkt op de kracht van olie die onder druk komt te staan. Dit levert een enorm krachtige prestatie op. De hydraulische machine is zowel krachtig als precies. Vooral wanneer het om grotere en/of diepere gaten gaat, is deze machine zeer geschikt. Wat een extra voordeel is bij de hydraulische machine is dat deze geen elektriciteit verbruikt. Het kan dus gebruikt worden op bouwplaatsen waar (nog) geen elektra aanwezig is, maar het scheelt u ook de elektriciteitskosten op uw energienota.

Toepassingen betonboren

Hier leest u nog enkele toepassingen voor betonboringen:
 • Boren van een gat t.b.v. een afzuigkap;
 • Boren van een gat t.b.v. ventilatieroosters in uw woning of bedrijfs- of kantoorpand;
 • Boren van een gat t.b.v. het plaatsen van een openhaard of rookkanaal;
 • Boren van een of meerdere gaten t.b.v. stopcontacten, wanddozen of UTP dozen;
 • Boren van een of meerdere gaten t.b.v. nieuwbouw en renovatiewerken.

Veelgestelde vragen

Om zoveel mogelijk van uw vragen alvast kort te beantwoorden hebben we een aantal standaard veelgestelde vragen inclusief antwoord voor u opgesteld. Uiteraard staan onze medewerkers graag voor u klaar bij nadere vragen en voorzien wij u met plezier van een vrijblijvend advies of een gratis en vrijblijvende offerte.

De kosten voor een dergelijk project zijn erg afhankelijk van diverse prijsbepalende factoren. De omvang van het project, de benodigde apparatuur en/of gereedschap samen met de voorbereidingswerkzaamheden en de afvoer van puin spelen hierin de grootste rol. Het is daarom lastig een gemiddeld kostenplaatje te schetsen voor dergelijke werkzaamheden.

Wilt u toch graag weten waar u exact aan toe bent? Vraag bij ons dan een gratis en vrijblijvende offerte op. In onze offertes verwerken wij de geschatte tijdsplanning, alle uit te voeren werkzaamheden incl. bijbehorende kosten (incl. BTW) en de eventuele extra mogelijkheden.

Uiteraard! Onze specialisten zien een afwijkend project juist als een mooie uitdaging. Niets is onmogelijk. Door samen met u te sparren, komen we vrijwel altijd tot een passende oplossing.

Het is zeker mogelijk om u op locatie te voorzien van advies. Afhankelijk van waar u zich bevindt in Nederland zijn hier eventuele voorrijkosten van toepassing. In de moderne tijd waarin we leven is het vaak ook mogelijk om een goed beeld te krijgen door middel van foto’s en video’s, videobellen of een van de andere talloze mogelijkheden. Samen kijken we wat het best in uw situatie past.

Betonboorder 24/7 werkt door heel Nederland. In alle provincies hebben wij meerdere projecten succesvol afgerond.

Eerst vindt er een inspectie plaats; het soort en type beton wordt vastgesteld. Dit is nodig om te bepalen welke apparatuur en/of gereedschappen er nodig zijn voor de betonboring(en). Aan de hand van uw persoonlijke wensen m.b.t. de te boren gaten gaan wij aan de slag. Na het boren zorgen wij dat de ruimte netjes en schoon wordt afgeleverd en eventueel aanwezig puin wordt verwijderd en afgevoerd.