Airco gat boren

Heeft u een airco gekocht die u wilt installeren? In sommige gevallen kunt u dit prima zelf doen, maar in veel gevallen is het handiger om het installeren van uw airco door een vakman te laten uitvoeren. Voor het plaatsen van een airco moet namelijk een groot gat worden geboord. Vooral wanneer u betonnen wanden hebt, kan dit een complex karwei zijn.

Wij zijn een erkend bedrijf met tientallen jaren ervaring in het boren van airco gaten en het installeren van airco units.

Waarom airco gaten laten boren?

Een airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Om deze twee units te verbinden, moet er een groot gat worden geboord door de muur. Veel wanden zijn gemaakt van steen, gips, damwand of hout. Enkele wanden zijn gemaakt van beton. Het boren in beton is een vak apart en moet met de grootst mogelijke voorzichtigheid worden gedaan. Altijd slim dus om vooraf goed te controleren van welk materiaal uw wanden zijn gemaakt.

Wij zijn een betonboorbedrijf dat gespecialiseerd is in het boren van airco gaten in betonnen wanden. Wij boren watergekoeld met onze speciale boren. Zo voorkomen we dat er schade ontstaat aan de woning en dat er brand kan ontstaan. Bij het boren in beton komt immers veel hitte vrij.

Hoe groot moet het gat zijn voor het installeren van een airco?

Een airco gat heeft gemiddeld een diameter van 60-65 mm. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te bepalen hoe groot de units zijn van de airco. Dit staat altijd in de omschrijving.

Let er bovendien op dat het gat schuin afloopt. Zo voorkomt u dat er water in het airco gat loopt en zorgt u er juist voor dat het condenswater kan aflopen.

Hoe wij gaten boren voor airco’s

Benieuwd hoe wij te werk gaan? Hieronder leggen we beknopt uit hoe wij gaten boren voor airco units en hoe we airco’s installeren.

Stap 1: Draagkracht muur controleren

Eerst moet de plaats van de airco worden bepaald. Daarbij letten wij op de draagkracht van de muur. De muur moet namelijk zowel de binnenunit als buitenunit van de airco kunnen dragen. De buitenunit kan eventueel ook op een plat dak worden geplaatst. Zolang de buitenunit altijd maar lager staat dan de binnenunit. Bovendien mag de afstand tussen de twee airco units niet te groot zijn (maximaal 4 meter).

Verder moet de airco minstens een meter verwijderd zijn van elektronische apparaten zoals tv’s en computers. De airco mag niet in de buurt worden geplaatst van brandbare items zoals gordijnen en ook niet in de buurt van warmtebronnen of een plek waar direct zonlicht op de airco schijnt.

Tot slot letten we er altijd op dat de buitenunit van de airco zich aan de achterkant of zijkant van de woning bevindt. Een airco unit aan de voorkant van de woning plaatsen is natuurlijk niet bevorderlijk voor het aanzicht van de woning.

Stap 2: Leidingwerk checken

Met een leidingdetector controleren we of er geen leidingen of kabels door het stuk muur lopen waarin we de gaten boren.

Stap 3: Beugels en pluggen plaatsen

We plaatsen direct de juiste pluggen en hangen de meegeleverde beugels voor u op. Een airco unit kan zowel staan (op verstevigde kunststof balken) als hangen (aan metalen beugels).

Stap 4: Boren van het airco gat

Met onze speciale, watergekoelde betonboren boren we het gat voor de airco units. Deze boren we iets schuin zodat er geen water in het gat kan lopen en zodat het condenswater eruit kan lopen. Het boren begint aan de binnenwand, maar maken we af aan de buitenwand. Dit gat heeft gemiddeld een diameter van 60-65 mm.

Stap 5: Airco installeren (extra optie)

Desgewenst kunnen wij de airco ook voor u installeren. We verankeren de buitenunit op de opstellingsbalken en trekken alle kabels en het leidingwerk door de muur. Vervolgens sluiten we alle bekabeling aan en plaatsen de koelleiding en condens slang. Ook wikkelen we al het leidingwerk en de kabels in met isolatie om brand- en waterschade te voorkomen.

Tot slot plaatsen we zowel de binnen- als buitenairco en werken alles desgewenst keurig af met kabelgootjes. Uiteraard testen we – samen met u – of alles naar behoren werkt.

Airco gat boren

Prijs airco gaten boren / airco installeren

De prijs voor het installeren van een airco is afhankelijk van een aantal factoren.

De belangrijkste is natuurlijk of wij alleen de gaten boren in het beton, of dat we ook de complete airco installeren. Ook de moeilijkheidsgraad, de manuren en het materiaal van de wand bepalen de prijs. Onze prijs voor het boren van airco gaten ligt gemiddeld tussen de € 80,- en € 170,-.

Offerte aanvragen voor airco gaten boren / airco installeren

Wilt u weten wat het kost om uw airco door ons te laten installeren? Of wat het kost om de gaten te boren voor de airco in de betonnen wand? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.