Beton slijpen

Betonnen vloeren komen veel voor in de industrie en bij bedrijven. Ook kiezen steeds meer mensen voor een betonnen vloer in hun woning. Hoewel beton prachtig staat, weten veel mensen niet dat beton een poreus oppervlak heeft. Hierdoor zijn betonnen vloeren zeer gevoelig voor oneffenheden en vlekken. 

We zien vaak dat beton vetvlekken, voedsel- of drankvlekken, vochtvlekken of bandensporen bevatten. Niet alleen zorgt dat ervoor dat de vloer minder fraai is, maar ook minder hygiënisch. Beton slijpen zorgt ervoor dat u betonnen vloer weer prachtig egaal wordt. Onze vakmensen slijpen beton met de grootste precisie voor het mooiste resultaat.

Waarom beton slijpen?

Beton is een natuursteen. En net zoals bij alle soorten natuursteen kan het beschadigen. Denk aan krassen, vlekken of andere beschadigingen. Beton laten slijpen is dan een slimme oplossing.

Na het slijpen ziet het beton er weer egaal en netjes uit. De vloer geeft minder stof af en vergt bovendien minder onderhoud. Het slijpen van betonnen vloeren wordt ook vaak gedaan in garages omdat banden makkelijker rijden over een betonnen vloer die geslepen is. Op geslepen beton hebben banden bovendien meer grip.

Wist u dat we beton ook een kleur kunnen geven bij deze werkzaamheden? Ideaal voor garages, werkplaatsen en loodsen.

Wanneer kiest u voor beton slijpen?

  • Bij bulten, kuilen en oneffenheden in het beton.
  • Bij te grof afgewerkt beton.
  • Bij een verouderde, loslatende coating.
  • Om vuil of vlekken op het beton te verwijderen.
  • Om bitumen of lijmresten te verwijderen.
  • Voor het verwijderen van curing compounds of spaanslagen.
  • Als u meer grip wilt creëren op uw betonnen vloer.
Beton slijpen

Beton slijpen: zo gaan wij te werk

Hoogteverschillen, oneffenheden en beschadigingen maken uw betonnen vloer minder mooi, maar ook minder praktisch. Bovendien is het lastiger schoon te maken. 

Door het slijpen van uw vloer maken onze vakmensen uw betonnen vloer weer helemaal egaal. Beton kan geslepen worden met diverse apparaten. Welk slijpapparaat we gebruiken is afhankelijk van het doel van het beton slijpen. Meestal slijpen we beton met een slijpmachine met diamantslijp.

Stap 1:

We beginnen met het aanbrengen van een laag water op de vloer. Hierdoor komt er tijdens het slijpen minder stof vrij.

Stap 2:

Met behulp van onze slijpmachine verwijderen we een laag van de vloer. De hoeveelheid die wij van de vloer slijpen is afhankelijk van de ernst van de beschadiging en het gewenste resultaat. Dankzij onze gespecialiseerde machines kunnen wij de vloer dusdanig slijpen zodat hij weer als nieuw is!

Stap 3:

Beton slijpen alleen is vaak al voldoende. Wilt u echter een optimaal resultaat? Dan kunnen we de betonnen vloer vervolgens impregneren of kristalliseren. Deze technieken geven de vloer haar glans terug en zijn tevens bedoeld om kleine beschadigingen weg te werken. Ook voorkomt impregneren het intrekken van vuil en olie, waardoor u betonnen vloer minder onderhoud vergt.

Houd rekening met het volgende:

Beton slijpen veroorzaakt geluidsoverlast. Onze vakmensen dragen professionele gehoorbescherming. Het kan handig zijn om uw buren op de hoogte te brengen van de werkzaamheden.

Ook kunnen wij u vragen om de vloer vrij te maken van spullen en meubels. Zo kunnen we efficiënt werken. Omdat er stof vrijkomt tijdens het beton slijpen, blijven deuren bij voorkeur gesloten tijdens de werkzaamheden.

Offerte aanvragen voor beton slijpen

Benieuwd naar de exacte prijs voor beton slijpen in uw pand of woning? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.