Beton bewerken

Beton bewerken is soms nodig omdat de constructie daarom vraagt. Anderen laten beton bewerken omdat ze het mooier vinden. Door beton bijvoorbeeld op te ruwen, wordt het relief zichtbaar. Beton bewerken is een klus die om de juiste vakkennis vraagt en die u het best door een vakman kunt laten uitvoeren. Bij ons bent u aan het juiste adres voor beton bewerking. Hieronder leggen we uit welke projecten we uitvoeren.

Waarom beton bewerken?

Beton bewerken doen wij omdat dit nodig is voor de constructie of met een esthetisch doel.

Constructie

Wilt u beton storten op een bestaande constructie? Dan zal het beton eerst bewerkt moeten worden. Nieuw beton hecht namelijk niet aan uitgehard beton. Door het bestaande beton eerst te bewerken door middel van opruwen of boucharderen maakt u de hechting bovendien sterker.

Esthetisch

Beton bewerken gebeurt natuurlijk niet alleen vanwege de constructie, maar ook voor het uiterlijk van het beton. Bijvoorbeeld wanneer u een betonnen vloer in een woning wilt verfraaien. Zo kunnen we met behulp van mallen een structuur aanbrengen in beton. Van een spiegelglad oppervlak tot een ruw oppervlak vol reliëf of zelfs een afbeelding.

Beton bewerken

Verschillende manieren van beton bewerken

Beton polijsten

Polijsten maakt beton in eerste plaats gladder, maar óók meer glimmend en sprekend. Eerst wordt het beton geslepen en vervolgens gepolijst met een steeds fijnere schuurkorrel. De bovenste laag van het beton wordt op deze manier verwijderd, waardoor de grovere structuur bloot komt te liggen. Tegelijkertijd wassen we de poriën en holten in. Hierdoor komen de natuurlijke kleurverschillen, glinsteringen en nuances van het beton naar boven. Door beton eerst te polijsten en vervolgens te voorzien van een kleurloze laklaag komt de natuursteen het best tot z’n recht en worden de kleuren bovendien intenser.

Beton stralen

Beton stralen zorgt ervoor dat het een licht ruwe structuur krijgt. Een glad betonoppervlak is namelijk niet altijd gewenst. Beton stralen wordt bijvoorbeeld veel toegepast op werkvloeren omdat voldoende grip daar belangrijk is. Met een straalgrit verwijderen we de bovenste laag van het beton. Het beton krijgt hierdoor een zandkorrelstructuur en wordt bovendien mat. U kunt zelf bepalen hoe ruw u het oppervlak wilt hebben. Hoe verder we stralen, hoe meer het onderliggende oppervlak van het beton bloot komt te liggen.

Beton boucharderen

Beton boucharderen is bedoeld om het oppervlak op de ruwen. Met een zogeheten bouchardeerhamer die bestaat uit fijne punten wordt er als een ware een gedeelte afgeslagen van het beton. Hierdoor worden de onderliggende granulaten aan het licht, met dus een ruw oppervlak tot gevolg. In de fabriek wordt boucharderen machinaal gedaan, met de hand is een vrij arbeidsintensieve klus.

Beton frijnen

Met beton frijnen wordt – net als bij boucharderen – ook een laag van het oppervlak gehaald. Alleen blijft bij frijnen de aanslag van de beitels in lijnen zichtbaar.

Beton frezen

Beton frezen zorgt voor een reliëfpatroon in het beton. U haalt namelijk een laag van het beton af met een freesmachine. U kunt beton enkele millimeters frezen, maar ook enkele centimeters. Sleuven frezen in beton kan op zijn beurt handig zijn om bijvoorbeeld leidingwerk of vloerverwarming weg te werken.

Beton wassen

Beton wassen gebeurt vlak voor het betonstorten. De bovenste laag cement wordt verwijderd door het oppervlak van het beton te wassen met water. De mal wordt voorzien van een vertrager of er wordt een bindmiddelvertrager aangebracht op net gestort beton. Hierdoor wordt de hydratatie van het cement vertraagd. Beton wassen zorgt ervoor dat het grove granulaat zichtbaar wordt en het beton meer reliëf bevat. Beton wassen kan zelfs gebruikt worden om een afbeelding in beton te etsen.

Beton zuren

Wilt u beton dat glad blijft, maar wel dat het zand en de grote toeslag zichtbaar wordt? Beton zuren zorgt ervoor dat u betonnen oppervlak eruit ziet als zandsteen. Beton zuren gebeurt door de bovenste laag cement te verwijderen met een sterk zuur. Hierdoor komen de kleine granulaten bloot te liggen. Het zuur etst als het ware de kalkhoudende delen in het cement weg, waardoor alleen het zand en betonmengsel zichtbaar wordt. Let op: beton zuren wordt uitsluitend gedaan door gespecialiseerde vakmensen in beschermende werkkleding!

Beton laten bewerken door Betonboorder 247

Laat beton bewerken door onze vakspecialisten

Onze ervaren vakspecialisten bewerken beton voor zowel particulieren, bedrijven als aannemers. Bovendien werken we altijd voor een eerlijke prijs. Heeft u speciale wensen, bijvoorbeeld over beton esthetisch bewerken, dan denken we graag met u mee. Bovendien adviseren we waar dat nodig is, vooral wanneer het beton bewerken gebeurt voor de constructie. Wanneer we klaar zijn met werken, ruimen we al het puin vanzelfsprekend netjes op.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Bij betonboorbedrijf Betonboorder 24/7 ontvangt u een vrijblijvende offerte binnen 24 uur. Bij ons is "vrijblijvend" dan ook echt vrijblijvend. U ontvangt een offerte per email en u bepaalt zelf of u de werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Prijs beton bewerken

We maken altijd een eerlijke offerte op maat. Ieder project is maatwerk. Daarom geven wij u van tevoren graag een zo compleet mogelijke prijsindicatie. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan!

Muur frezen door Betonboorder 247

Offerte aanvragen voor beton bewerken

Wilt u weten wat het kost om beton voor uw project te laten bewerken? Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via het contactformulier hieronder.