Kruipruimte ventilatie

Vochtproblemen in uw kruipruimte kunnen op langer termijn zorgen voor schimmelvorming en zelfs betonrot. Deze vochtproblemen zijn gemakkelijk te voorkomen door een goede ventilatie aan te laten brengen in uw kruipruimte. Betonboorder 24/7 heeft alles in huis om deze klus voor u te klaren. Op deze pagina leest u waarom kruipruimte ventilatie zo belangrijk is en waarom Betonboorder 24/7 voor u de beste keuze is.

Waarom kruipruimte ventilatie laten aanbrengen?

Een slecht ventilerende kruipruimte kan verschillende problemen opleveren. Deze problemen zijn niet alleen vervelend, maar in sommige gevallen zelfs schadelijk voor uw gezondheid. De meest voorkomende problemen bij een slecht ventilerende kruipruimte zijn:

  • Vocht in de kruipruimte;
  • Nare luchtjes in de kruipruimte;
  • Last van beestjes, zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen;
  • Radon kan zich ophopen.

Radon is een radioactief gas dat van nature vrijkomt uit de bodem en bouwmaterialen. Dit gas is niet waar te nemen door ruiken of proeven. Radon gas is van zichzelf niet schadelijk of gevaarlijk als u het inademt, maar wel wanneer het gas zich ophoopt en zich bindt aan vaste stoffen zoals stofdeeltjes. Wanneer u deze stofdeeltjes inademt komt er radon in uw luchtwegen en dit kan schadelijk zijn.

Radon kan gemeten worden door onze vakkundige medewerkers met speciale apparatuur.

Kruipruimte ventilatie

Laat uw kruipruimte ventilatie regelen door ons

Betonboorder 24/7 heeft in veel woningen en bedrijfs- en kantoorpanden de kruipruimte ventilatie succesvol verzorgd. Onze ervaren en vakkundige medewerkers weten precies wat er nodig is voor uw kruipruimte en zorgen voor de optimale ventilatie om problemen in uw kruipruimte te voorkomen.

Waarom u kiest voor Betonboorder 24/7 leest u in onderstaande punten.

Snel en betrouwbaar

Wij hebben een landelijke dekking, daarom kunnen we u altijd snel van dienst zijn. In veel gevallen kunnen we binnen 14 dagen in uw kruipruimte starten met de ventilatie. Onze medewerkers zijn gediplomeerd om deze klus tot een succesvol einde te brengen.

Vrijblijvende offerte

Wij vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent, daarom voorzien wij u graag van een gratis en vrijblijvende offerte. Na uw offerteaanvraag nemen wij uiterlijk binnen 48 uur contact met u op om de werkzaamheden goed met u door te spreken en zoveel mogelijk met u mee te denken. Hierna maken we een offerte voor u van de werkzaamheden met de bijbehorende kosten. Deze offerte ontvangt u zo spoedig mogelijk van ons per email.

Vaste tarieven en transparant

We werken met een standaard tarief waarvoor wij een aantal werkzaamheden kunnen verrichten. Wanneer uw project groter en omvangrijker is zullen de kosten hoger uitvallen. We informeren u hierover met een specifieke en eerlijke prijs in een offerte voor u op maat gemaakt. Een vooruitbetaling op onze diensten is niet van toepassing.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Bij betonboorbedrijf Betonboorder 24/7 ontvangt u een vrijblijvende offerte binnen 24 uur. Bij ons is "vrijblijvend" dan ook echt vrijblijvend. U ontvangt een offerte per email en u bepaalt zelf of u de werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Welke problemen er ontstaan door slechte kruipruimte ventilatie

Een slecht ventilerende kruipruimte kan verschillende problemen opleveren. Deze problemen zijn niet alleen vervelend, maar in sommige gevallen zelfs schadelijk voor uw gezondheid. De meest voorkomende problemen bij een slecht ventilerende kruipruimte zijn:

  • Vocht in de kruipruimte;
  • Nare luchtjes in de kruipruimte;
  • Last van beestjes, zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen;
  • Radon kan zich ophopen.
Ventileren kruipruimte zolder

Kruipruimte ventilatie in combinatie met vloerisolatie

Wanneer u uw kruipruimte wilt laten voorzien van goede ventilatie en uw vloer nog niet geïsoleerd is, is het een goede optie deze werkzaamheden te combineren. Het isoleren van uw vloer geeft vele voordelen, zeker als u ook een goede kruipruimte isolatie laat aanbrengen.

Zo wordt de algehele ventilatie, maar ook warmtebehoud stukken beter wanneer u kiest voor kruipruimte ventilatie i.c.m. goede vloerisolatie.

Veelgestelde vragen

Om zoveel mogelijk van uw vragen alvast kort te beantwoorden hebben we een aantal standaard veelgestelde vragen inclusief antwoord voor u opgesteld. Uiteraard staan onze medewerkers graag voor u klaar bij nadere vragen en voorzien wij u met plezier van een vrijblijvend advies of een gratis en vrijblijvende offerte.

Wij adviseren 1 ventilatiepunt per 10m2 vloeroppervlak.

Wij komen zeker bij u kijken op locatie, voorwaarde is wel dat er geen staand water in uw kruipruimte staat.

Zeker! Wij kunnen ook zogeheten koekoeksventilatie aanbrengen. Zo kunnen wij onder het maaiveld naar de kruipruimte boren, wat ventileert met een verzonken rooster in de vloer.

Ik heb water in de kruipruimte staan, moet ik dan mijn kruipruimte ventileren?

In de meeste gevallen wel. Of er voldoende ventilatie aanwezig is ligt aan het type vloer dat u heeft. Eén ventilatie gat op 10m2 vloer is hanteerbaar. Soms iets meer, soms iets minder.

Dit komt door de velen verschillende type gronden in Nederland. Van continu vocht aanbod (bodemafdekking vereist) tot aan droge kruipruimtes (alleen vloerisolatie volstaat).

Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om een bodemafsluiter te monteren. In combinatie met kruipruimte ventilatie, zorgt dit voor een droge vloer.

Dit komt doordat het overtollig vocht verdampt uit de bodem van uw kruipruimte. Door minimaal 80% van de bodem af te dekken, daalt de luchtvochtigheid binnen drie weken. Hierdoor krijgt u minder optrekkend vocht vanuit uw vloer de woning in.

Betonboorder 24/7 werkt door heel Nederland. In alle provincies hebben wij meerdere projecten succesvol afgerond.